Primjer mjesečnog izvještaja – kontroling

Ako imate složenije poslovanje znate i sami da Vam knjigovodstveni podaci nisu dovoljni. Potrebno je uvesti kontroling kako bi izdvojili troškove i prihode po projektima, klijentima, poslovnim jedinicama i zaposlenima.

Ovo je primjer izveštaja (mjesecni-report) gdje vlasnik želi pratiti udio svakog zaposlenika u projektima kojima firma ostvaruje prihode. Isto tako troškovi se vode i prema projektima kako bi se vidjela profitabilnost projekta ili klijenta, ali i prema zaposlenom kako bi se vidjeli ukupni troškovi tog zaposlenika, npr, bruto plaća, telefon, automobil, treninzi itd.

Pojedini listovi (sheet) u excel tablici prikazuju:

  1. Račun dobiti i gubitka prema projektima s mogućnošću proširenja (lijevo plus) da se vidi sposebna stavka detaljno prema zaposleniku:

racun-dobiti-i-gubitka-prema-mjestima-troska

2. Pregledan i razumljiv prikaz bilance na zadnji datum u mjesecu (datum reporta):

bilanca-stanja-i-obveza

3. Profitabilnost prema projektima i troškovi po mjestima troška, vlasnicima i upravi vjerojatno najzanimljiviji prikaz:

profitabilnost-prema-projektu

4. Podjela troškova i prihoda prema zaposlenicima u fazi knjiženja omogućuje uvid u profitabilnost pojedinih radnika:

profitabilnost-zaposlenih

Svaka firma zahtjeva poseban pristup. Nudimo Vam besplatne konzultacije na kojima ćemo se upoznati i iskomunicirati posebnosti vašeg poslovanja. Imamo iskustvo vođenja kontrolinga firmi sa složenim poslovanjem kao što su RTL, Peugeot i Lukoil tako da će nam naše iskustvo omogućiti uspostavu efikasnog rješenja posebno za Vaše potrebe.

Do 30.11.2016. ne naplaćujemo posebno uvođenje kontrolinga.

Nazovite nas odmah na 098/1382-346 kako bismo dogovorili termin za besplatne uvodne konzultacije, gdje ćete dobiti odgovore na sva svoja pitanja i procijeniti u kojem obliku možemo doprinijeti razvoju Vašeg poslovanja.