Otvaranje firme

Prilikom kretanja u poduzetni┼ítvo bitno je dobro razmisliti ┼íto je za Vas bolje,┬áotvoriti obrt ili firmu. Kako je za ispravnu odluku bitno uzeti u obzir niz faktora, na┼í savjet Vam je da nas nazovete na 098 1382 346 i do─Ĺete kod nas na besplatne uvodne┬ákonzultacije.

Cijene knjigovodstvenih usluga ┬áse kre─çu od 350 kn za obrte pau┼íaliste i 750 kn za firme mjese─Źno. Cijena uklju─Źuje kompletnu uslugu knjigovodstva, savjetovanja i obra─Źuna pla─çe. Pratimo poticaje te se trudimo da ih klijenti maksimalno koriste.

U ovom stadiju svaki krivi korak mo┼że imati dugoro─Źne posljedice. ┬áVodit ─çemo Vas korak po korak kako biste na putu mogli iskoristiti sve poticaje te ─çemo napraviti strategiju kako optimizirati poreznu poziciju Va┼íe firme.

Poticaji za nove poduzetnike

Trenutno su raspolo┼żivi poticaji unutar mjere samozapo┼íljavanja i za osnivanje firme (doo ili jdoo) i za pokretanje┬áobrta.┬áUpute za poticaje su uklju─Źene u besplatne uvodne konzultacije koje Vam nudimo. Izra─Ĺujemo poslovne planove za HZZ.

Otvaranje doo-a ili otvaranje jdoo-a?

Ako ste odabrali firmu, slijedi pitanje d.o.o. ili jednostavni┬ád.o.o.? Jednostavni d.o.o. je br┼że i na po─Źetku, jeftinije rje┼íenje, ali ako ste u mogu─çnosti ulo┼żiti 20.000 HRK, koliko je potrebno za minimalan kapital d.o.o.-a, smatramo da je to bolje rje┼íenje jer se izbjegavaju naknadni tro┼íkovi i administrativne komplikacije kod pretvaranja jednostavnog d.o.o.-a u obi─Źni d.o.o.

Ulazak u sustav PDV-a, da ili ne?

Nakon otvaranja firme, najva┼żnije pitanje koje Vas ─Źeka jest ho─çete li odmah u─çi u PDV ili ─çete iskoristiti mogu─çnost da prvu godinu poslujete izvan sustava PDV-a. ┼áto je bolje? Ovisi. U praksi se doga─Ĺalo da neki poduzetnici plate veliki iznos PDV-a tijekom godine, a mogli su ostati van sustava. S druge strane,┬á neki poduzetnici ostaju van sustava, zatim u─Ĺu u investicije i na kraju ne mogu iskoristiti pretporez. Obi─Źno se pokazuje kao isplativa odluka za poduzetnike koji posluju s fizi─Źkim osobama kao npr. frizeri, trgovci u maloprodaji i sl. da ostanu izvan sustava PDV-a.