Otvaranje firme

Prilikom kretanja u poduzetništvo bitno je dobro razmisliti što je za Vas bolje, otvoriti obrt ili firmu. Kako je za ispravnu odluku bitno uzeti u obzir niz faktora, naš savjet Vam je da nas nazovete na 098 1382 346 i dođete kod nas na besplatne uvodne konzultacije.

Cijene knjigovodstvenih usluga  se kreću od 250 kn za obrte paušaliste i 650 kn za firme mjesečno. Cijena uključuje kompletnu uslugu knjigovodstva, savjetovanja i obračuna plaće. Pratimo poticaje te se trudimo da ih klijenti maksimalno koriste.

U ovom stadiju svaki krivi korak može imati dugoročne posljedice.  Vodit ćemo Vas korak po korak kako biste na putu mogli iskoristiti sve poticaje te ćemo napraviti strategiju kako optimizirati poreznu poziciju Vaše firme.

Poticaji za nove poduzetnike

Trenutno su raspoloživi poticaji unutar mjere samozapošljavanja i za osnivanje firme (doo ili jdoo) i za pokretanje obrta. Upute za poticaje su uključene u besplatne uvodne konzultacije koje Vam nudimo. Izrađujemo poslovne planove za HZZ.

Otvaranje doo-a ili otvaranje jdoo-a?

Ako ste odabrali firmu, slijedi pitanje d.o.o. ili jednostavni d.o.o.? Jednostavni d.o.o. je brže i na početku, jeftinije rješenje, ali ako ste u mogućnosti uložiti 20.000 HRK, koliko je potrebno za minimalan kapital d.o.o.-a, smatramo da je to bolje rješenje jer se izbjegavaju naknadni troškovi i administrativne komplikacije kod pretvaranja jednostavnog d.o.o.-a u obični d.o.o.

Ulazak u sustav PDV-a, da ili ne?

Nakon otvaranja firme, najvažnije pitanje koje Vas čeka jest hoćete li odmah ući u PDV ili ćete iskoristiti mogućnost da prvu godinu poslujete izvan sustava PDV-a. Što je bolje? Ovisi. U praksi se događalo da neki poduzetnici plate veliki iznos PDV-a tijekom godine, a mogli su ostati van sustava. S druge strane,  neki poduzetnici ostaju van sustava, zatim uđu u investicije i na kraju ne mogu iskoristiti pretporez. Obično se pokazuje kao isplativa odluka za poduzetnike koji posluju s fizičkim osobama kao npr. frizeri, trgovci u maloprodaji i sl. da ostanu izvan sustava PDV-a.