Kontroling i savjetovanje

Suradnju s klijentima vidimo kao timski rad s jednim ciljem – uspjeh klijenta.

S vremenom smo uvidjeli da se sve veći broj klijenata oslanja na naše iskustvo i u drugim aspektima poslovanja, tako da trenutno uz primarnu uslugu knjigovodstva nudimo i ekspertizu na području:

  • Uvođenje kontolinga (u čemu imamo iskustvo iz globalnih kompanija kao što su RTL, Peugeot i Lukoil)
  • Izrađujemo elaborate za kredite i poslovne projekte
  • Uspostavljanje financijske organizacije za brzorastuće poduzetnike

Ukratko, nudimo Vam usluge vanjskog financijskog direktora s iskustvom iz globalnih kompanija.

Usluge savjetovanja nudimo kao posebnu uslugu ali i kao dodatak na knjigovodstvene usluge. Klijentima koji kod nas imaju ugovor za obavljanje knjigovodstvenih usluga u moguućnosti smo ponuditi i povoljnije cijene svih drugih usluga jer koristimo podatke iza kojih sami stojimo.

Što poduzetnik dobiva kroz kontroling

Ako imate složenije poslovanje znate i sami da Vam knjigovodstveni podaci nisu dovoljni. Potrebno je uvesti kontroling kako bi izdvojili troškove i prihode po projektima, klijentima, poslovnim jedinicama i zaposlenima.

Ovo je primjer izveštaja (mjesecni-report) gdje vlasnik želi pratiti udio svakog zaposlenika u projektima kojima firma ostvaruje prihode. Isto tako troškovi se vode i prema projektima kako bi se vidjela profitabilnost projekta ili klijenta, ali i prema zaposlenom kako bi se vidjeli ukupni troškovi tog zaposlenika, npr, bruto plaća, telefon, automobil, treninzi itd.

Pojedini listovi (sheet) u excel tablici prikazuju:

  1. Račun dobiti i gubitka prema projektima s mogućnošću proširenja (lijevo plus) da se vidi sposebna stavka detaljno prema zaposleniku:

racun-dobiti-i-gubitka-prema-mjestima-troska

2. Pregledan i razumljiv prikaz bilance na zadnji datum u mjesecu (datum reporta):

bilanca-stanja-i-obveza

3. Profitabilnost prema projektima i troškovi po mjestima troška, vlasnicima i upravi vjerojatno najzanimljiviji prikaz:

profitabilnost-prema-projektu

4. Podjela troškova i prihoda prema zaposlenicima u fazi knjiženja omogućuje uvid u profitabilnost pojedinih radnika:

profitabilnost-zaposlenih

Svaka firma zahtjeva poseban pristup. Nudimo Vam besplatne konzultacije na kojima ćemo se upoznati i iskomunicirati posebnosti vašeg poslovanja. Imamo iskustvo vođenja kontrolinga firmi sa složenim poslovanjem kao što su RTL, Peugeot i Lukoil tako da će nam naše iskustvo omogućiti uspostavu efikasnog rješenja posebno za Vaše potrebe.