Novim Zakonom o radu koji je stupio na snagu 07.08.2014.otvara se još jedna mogućnost zapošljavanja radnika.

Radi se o odredbi Zakona (članak 61. Zakona o Radu ) koja dozvoljava zapošljavanje radnika, koji je već zaposlen kod jednog poslodavca na puno radno vrijeme, na tzv. dopunski rad kod drugog poslodavca.

Dopunski rad je zapošljavanje radnika koji radi puno radno vrijeme kod jednog poslodavca na još maksimalno 8 sati tjedno rada kod drugog poslodavca. No, napominjemo, dopunski rad smije iznositi sveukupno 180 sati rada godišnje. To znači da se prilikom prijave treba pripaziti da li se sklapa Ugovor o radu na određeno ili neodređeno vrijeme.

Dopunski rad na određeno vrijeme

Npr. ako radnik radi 8 sati tjedno, a smije raditi 180 sati godišnje, to znači da će smjeti raditi na ugovor na određeno na 6 mjeseci ( izračun: 180h/godišnje : 8 sati tjedno =22,5 tjedna u godini : 4 tjedna u mjesecu= 5,6 mjeseci).

Dopunski rad na neodređeno vrijeme

Ukoliko želite zaposliti radnika na neodređeno vrijeme, tada će radnik smjeti raditi samo 3 sata tjedno (izračun: 180h/godišnje : 52 tjedna/godini = 3 sata tjedno)

Što se tiče prijave radnika potrebno je imati sljedeće:

  • Pisanu izjavu/suglasnost poslodavca kod kojeg je radnik zaposlen na puno radno vrijeme da je poslodavac suglasan da radnik radi na dopunskom radu kod drugog poslodavca.
  • Prijava radnika na MIO
  • Prijava radnika na ZO
  • Ugovor o radu na određeno ili neodređeno (izračun objašnjen ranije) koji se popunjava na način kao da radnik radi nepuno radno vrijeme

Također Vam napominjemo da radniku na dopunskom radu možete isplatiti i trošak prijevoza i regres ukoliko to želite. Potrebno je samo napisati ”Odluku o isplati regresa i trošku prijevoza za radnika na dopunskom radu”.  Naravno, potrebno je pripaziti da se obje firme u kojima radnik radi ne nalaze na istoj adresi.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.